Titulars que derroquen el discurs del PP respecte al tancament de RTVV

Ja fa dos dies i mig que coneixíem la notícia del tancament de la televisió i radio públiques valencianes. Si acabaràn tancant o no és encara incert: les forces de l’oposició han demanat públicament que el partit de govern dialogue i a més a més, Enric Morera, Síndic de Compromís, va proposar al debat televisiu d’anit que ells s’oferien per fer números i proposar un pla viable.

No obstant això, el vicepresident del govern, José Císcar, ha dit aquest matí que no hi ha diners per a assumir la sentència del Tribunal i readmetre els treballadors. “Costaría 228 millones con los que se pueden construir 57 colegios y 60 centros de salud”, ha declarat en roda de premsa.

A buenas horas, mangas verdes.

Que RTVV no era sostenible econòmicament no és quelcom nou ni sobtat, i per tant, si hi hagués hagut interés en què continuara oberta, com va dir ahir Serafín Castellano al debat de Nou, es podria haver intentat buscar una solució a llarg termini i haver començat a recaptar diners fa ja molt de temps. Però sols cal fer un repàs a l’hemeroteca per adonar-se de què la Generalitat tenia pensat un altre destí  per a aquestes quantitats.

 TITULAR3 iobjo3 4 6 7 8ubb

Intenten també que pensem que hem de decidir entre mantenir obert un mitjà o construir escoles i centres de salut públics. No obstant això, fent un repàs ràpid a la premsa local i nacional, tampoc és difícil adonar-se de què cap d’aquests serveis ha sigut mai una prioritat per a la Generalitat.

1 898 9809 ohihbpñjo  SCNSCSL

Ens han demostrat que RTVV no els importa com un servei públic, però sí com un mitjà amb la capacitat d’influenciar l’opinió dels valencians. Hui, amb el decret d’urgència que ha aprovat Fabra, sabem que l’únic pel que lluitarien és per continuar amb el control polític de la cadena, encara que defensen el tancament. Ni contigo, ni sin ti. En el moment han vist que RTVV canviava radicalment la seua programació i feia admissions públiques sobre la manipulació a què estava sotmesa, han decidit restituir als 4 membres del Consell d’Administració del seu partit i al Director General. Recordem que els cinc havien abandonat el càrrec al conèixer la notícia del tancament i propiciat així que els treballadors i l’oposició (a través dels membres del Consell) prengueren les rendes de Nou.

No és l’únic senyal de que el Partit Popular intenta controlar altre cop la RTVV. Aquest matí, a la concentració que ha tingut lloc a Burjassot, alguns treballadors ens han contat que ja no disposen de diners per a gasolina o taxis, que els han limitat les connexions en directe per tal de què no torne a produir-se un esdeveniment com el d’ahir, i que a nit els tallaren els electrògens ( generadors elèctrics ). A més, corren el risc de què Iberdrola els talle la llum si no compleixen la graella de programació establerta.

I és que, al cap i a la fi, els nostres governants mai entendran que una televisió pública i autonòmica ha de tenir un paper de servei social i no estar lligada al poder polític, siga quin siga. Mai donaran veu a tots els col·lectius i opinions de la societat valenciana. Mai assumiran un compromís contundent amb el valencià, ni amb el nostre teixit audiovisual i cultural, ni amb la pràctica democràtica i el principi de pluralitat. Mai, ni ara que tenien l’oportunitat de demanar disculpes i intentar canviar una televisió amb menys de l’1% d’audiència, demostraran que estan a l’altura del que s’espera d’uns dirigents democràtics.  I els titulars i la historia estaran ací per fer-mos memòria

blog blog2

Més informació:

Registres als treballadors: http://www.eldiario.es/cv/Registros-Canal-evitar-salga-documentacion_0_194231393.html

El PP repren el control polític del Consell: http://www.eldiario.es/cv/Fabra-control-Canal-desesperada-mediante_0_194231192.html

El PP reprenen el control polític del Consell:  http://www.levante-emv.com/comunitat-valenciana/2013/11/08/consell-toma-decreto-rtvv-devolver/1048985.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s